Αλεξάνδρα · Γιορτάζουμε

6 χρόνια (και 29+1 πράγματα) αφιερωμένα σε σένα!

Κάθε χρόνο στα γενέθλιά σου προσπαθώ να σου γράψω κάτι διαφορετικό.  Συνήθως δεν πετυχαίνω τον σκοπό μου, καθώς κάθε φορά τα συναισθήματα είναι ίδια, το ίδιο και η νοσταλγία, το ίδιο και οι αναμνήσεις. Φέτος λοιπόν, αγαπημένο μου μπισκοτάκι, σκέφτηκα πως ήταν καιρός να σταματήσω να γράφω για το πως εγώ νιώθω και να σου γράψω ορισμένα πράγματα για σένα. Ίσως όταν μεγαλώσεις να τα βρεις ενδιαφέρονται. Ίσως να απορήσεις πως ήσουν έτσι. Ίσως απλά να καταφέρω να σε κάνω να χαμογελάσεις. Όπως και να’χει ορίστε 29+1 πράγματα για σένα που πιθανόν να μην γνώριζες ως σήμερα:

  1. Γεννήθηκες Δευτέρα ξημερώματα και ήρθες τόσο εύκολα και γρήγορα που μετά τη γέννησή σου συζητούσαμε με τις αγαπημένες μου μαίες πόσο τυχεροί είμασταν που το μαιευτήριο ήταν σε απόσταση 10 λεπτών από το σπίτι μας. Σε διαφορετική περίπτωση βιαζόσουν τόσο που πιθανόν να σε γεννούσα στο αυτοκίνητο!
  2. Ο μπαμπάς σου φυσικά ήταν εκεί όταν γεννήθηκες. Ήρθες δε τόσο ξαφνικά και γρήγορα που έτρεχαν όλοι μέσα στη μαύρη νύχτα (2.45 το πρωί ένιωσα τον 3ο πόνο με τον οποίο μου ανακοίνωσες πως αρκετά είχες στριμωχτεί μέσα μου και ήταν ώρα για τη Μεγάλη έξοδο!!!)
  3. Γεννήθηκες με διπλή (παρακαλώ) περίδεση ομφάλιου λώρου. Δεν εκπλήσσομαι, καθώς όσο σε είχα μέσα μου δεν σταμάτησες νομίζω καθόλου να κινείσαι. Με τόσες τούμπες τι περίμενες; Ευτυχώς ο γιατρός μας (και μέγας μάγος) κατάφερε να σε φέρει στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό!
  4. Κάθε φορά που σε κρατούσα την αγκαλιά μου στο μαιευτήριο και ήταν κάποιος τρίτος μπροστά με ρωτούσαν «Είναι το δεύτερό σας;» λες και είχα κάποιο φωτεινό σηματοδότη στο κεφάλι μου που ομολογούσε πως δεν ήμουν πρωτάρα μαμά. Γεγονός πάντως ήταν πως με εσένα εκείνες οι πρώτες ημέρες στο μαιευτήριο ήταν πολύ πιο ήρεμες από ότι με την αδερφή σου. Ήξερα πια τι έκανα!
  5. Σαν μωρό που άλλαξες τα φώτα Αλεξανδράκι. Μαλωμένη με τον ύπνο ήσουν και είσαι ακόμα και σήμερα, ενώ οι μπαταρίες σου είναι ανεξάντλητες. Συχνά, καθώς κουνούσα την καλαθούνα σου για να σε πάρει ο ύπνος κοιμόμουν εγώ αντί για σένα. Το χέρι πάντως εξακολουθούσε ακόμα κι έτσι να κουνάει την καλαθούνα (ζζζζζζζζ).
  6. Το γάλα μου δεν σου έφτανε ούτε για πλάκα. Βγήκαμε από το μαιευτήριο και έπινες ήδη 150ml γάλα. Κάθε σου τάισμα λοιπόν κρατούσε αρκετή ώρα γιατί έπρεπε πρώτα να σε θηλάσω και μετά να σου δώσω μπουκάλι.
  7. Χαμογελούσες συνέχεια και έτσι σε φώναζα «χάχα». Ακόμα και σήμερα έχεις μόνιμα χαμόγελο στα χείλη.
  8. Σε φωνάζαμε «Ψίχουλο» και επειδή η αδερφή σου δεν μπορούσε να πει το Ψ ακόμα σε έλεγε «Πίχουλο»…ε, πολύ ήθελε να αρχίσουμε κι εμείς να σε αποκαλούμε το ίδιο; Άλλα γνωστά σου ψευδώνυμα είναι: Μπισκότο, Κατσαρίδα και φυσικά Μπέμπα!
  9. Είχες από την αρχή έως και σήμερα το κλάμα ως βασικό εργαλείο άσκησης πίεσης σε οποιονδήποτε δεν σου κάνει το χατίρι. Ζορίστηκα πολύ να σε βάλω σε λίγη τάξη και να καταλάβεις πως δεν μπορεί πάντα να γίνεται το δικό σου. Νομίζω πως επιτέλους είμαστε σε καλό δρόμο. Τα δάκρυα βέβαια εξακολουθούν να κυλούν αβίαστα κάθε φορά που εσύ κρίνεις πως έτσι πρέπει να γίνεται.
  10. Έχεις μια φωνή τόσο δυνατή που συχνά πρέπει να προσπαθήσεις για να μιλήσεις πιο σιγά. Λογικό το βρίσκω μια και το κλάμα σου ήταν από μωρό πολύ πολύ πολύ (είπα πολύ;) δυνατό!!
  11. Είσαι καλλιτεχνική φύση. Η δασκάλα σου η κυρία Ελένη στο προνήπιο μου πρότεινε να σε βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση γιατί είδε την αγάπη σου για τη ζωγραφική. Έτσι και έγινε. Φέτος είναι η 3η χρονιά που η δασκάλα σου έρχεται στο σπίτι και δημιουργείτε υπέροχα πράγματα μαζί! Αγαπάς πολύ την τέχνη σε διαφορετικές μορφές. Χαζεύεις με ενδιαφέρον βιβλία με έργα του Νταλί και του Πικάσο, μένεις άναυδη παρακολουθώντας κλασσικό χορό και ηρεμείς ακούγοντας κλασσική μουσική. Όλα τα ανωτέρω συνοδεύονται συνήθως από πολλές ερωτήσεις.

20161003_220754.jpg

 

  1. Αγαπάς τον αθλητισμό ή μάλλον οτιδήποτε σου δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την έμφυτη τάση σου για ανταγωνισμό. Είσαι φανταστική στα ατομικά αθλήματα, ειδικά στο τρέξιμο ταχύτητας, το οποίο υπεραγαπάς. Φέτος γράφτηκες στίβο και εύχομαι να συνεχίσεις.
  2. Όπου βρεθείς και όπου σταθείς κλέβεις πάντα την παράσταση.
  3. Είσαι η επιτομή του κοριτσιού. Αγαπάς τα φορέματα, τα κοσμήματα και οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά σου. Μπορείς να στέκεσαι με τις ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη και να χτενίζεις τα μαλλιά σου.
  4. Είσαι θρασύτατη! Εχτές έσπασες ένα ποτήρι που είχα πάνω στο γραφείο μου και αντί να ζητήσεις συγνώμη μου την είπες: «Εσύ φταις που το άφησες εκεί μαμά!»
  5. Τρελαίνεσαι να βγάζεις selfies. Πρέπει να έχω μαζέψει εκατοντάδες ήδη (που να αποκτήσεις και δικό σου κινητό!)
  6. Δεν σου αρέσουν οι καβγάδες. Προκειμένου να παίξεις όμορφα θα υποχωρήσεις μπροστά στις απαιτήσεις των φίλων σου (ενώ με την αδερφή σου κάνεις ακριβώς το αντίθετο)
  7. Προσαρμόζεσαι παντού και πάντοτε
  8. Λατρεύεις τα ζώα. Όλα τα ζώα. Οπουδήποτε. Η πρώτη φορά που μπουσούλισες ήταν για να πιάσεις τη γάτα μας. Από τότε έχετε μια σχέση αγάπης-μίσους (γιατί την πρήζεις συνήθως αλλά πάντα σε σένα γυρνάει). Όταν μεγαλώσεις θέλεις να γίνεις κτηνίατρος.
  9. Είσαι απίστευτη γλυκατζού. Μπορείς να τρως ασταμάτητα σοκολάτα και όχι μόνο.
  10. Δεν τα πας καλά με το κρέας αλλά τρως σωστά και από όλα
  11. Κάθε βράδυ εξακολουθείς να αφήνεις το κρεβάτι σου και να κουρνιάζεις ανάμεσα σε μένα και το μπαμπά σου. Δεν έχεις συγκεκριμένη ώρα αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει όταν πέφτω εγώ για ύπνο (ραντάρ έχεις;)
  12. Είσαι το μόνο από τα 2 παιδιά μου από το δωμάτιο του οποίου έχω βγει έρποντας κυριολεκτικά για να μην ξυπνήσεις. Όταν ήσουν μωρό ξυπνούσες ακόμα και με τον αέρα.
  13. Λατρεύεις τα χάδια και τις αγκαλιές. Συχνά, την ώρα που δουλεύω έρχεσαι και μου λες «Μαμά, έχω ανάγκη από χάδια. Σταματάς τη δουλειά σου για λίγο να πάμε να κάνουμε χάδια;»
  14. Κλαις με «χρονοκαθυστέρηση». Μπορεί να σε μαλώσω ή να χτυπήσεις και να μην κλάψεις αλλά να κατεβάσεις απλά μούτρα. Μόλις σε πλησιάσω για να σε ρωτήσω τι έχεις και να σε πάρω αγκαλιά ξεσπάς σε απίστευτα κλάματα. Και όσο σε αγκαλιάζω και σου λέω τρυφεράδες τόσο κλαις. Είναι από εκείνα τα πράγματα που με κάνει να σε αγαπώ από την αρχή κάθε φορά.
  15. Δεν χρειάζεται ποτέ να αναρωτηθώ αν σου συμβαίνει κάτι ή κάτι σε απασχολεί. Θα μου το πεις αμέσως.
  16. Αναζητάς διαρκώς την παρέα της αδερφής σου η οποία συχνά χάνει την υπομονή της μαζί σου
  17. Αγαπάς το χορό. Το καλύτερό σου είναι να βάζουμε μουσική δυνατά και να χορεύουμε. Επίσης τρελαίνεσαι για τη Yoga. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω yoga στο σπίτι χωρίς να κάνεις κι εσύ μαζί μου!
  18. Είσαι σπίρτο! Δεν αφήνεις κουβέντα να πέσει κάτω!

alexandra6th

Και επειδή είμαι η μαμά σου και εσύ είσαι το μικρό μου Μπισκοτάκι πρέπει να μάθεις και κάτι ακόμα:

  1. Είσαι υπέροχη, μοναδική, φανταστική, ζόρικη, δυναμική, πεισματάρα, γλυκιά σαν μέλι και σε λατρεύω!

Τι, θες κι ‘άλλα; Είμαι σίγουρη πως μέχρι τα επόμενα γενέθλιά σου η λίστα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Εγώ θέλω να σου πω πως σ ’αγαπώ περισσότερο από τη ζωή την ίδια, πως θα είσαι πάντα το μικρό μου ψιχουλάκι και πως τίποτα μα τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί ποτέ να σε κάνει κάτι λιγότερο από όλα αυτά στα μάτια μου!

Ει, ψίχουλο…έκλεισες τα 6, το πήρες χαμπάρι; Εγώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω.

Η τρελομαμά σου!!!

5 σκέψεις σχετικά με το “6 χρόνια (και 29+1 πράγματα) αφιερωμένα σε σένα!

Σχολιάστε