Γαμος

Ένας στο εκατομμύριο!

Πρέπει να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να γράψεις για τον άνθρωπο της ζωής σου; Απολύτως όχι. Δεν γιορτάζουμε κάποια επέτειο, ούτε είναι τα γενέθλιά του. Αυτές τις μέρες όμως η ζωή μας βρίσκεται σε κατάσταση limbo με νέα ξεκινήματα, πολλές σκέψεις για το μέλλον και μέσα από όλα αυτά εγώ παρατηρώ τον άνθρωπό  μου.
Έχω κατά διαστήματα γράψει για τον άντρα μου. Πάντα υπήρχε κάποιος λόγος αλλά απόψε υπάρχει ο σημαντικότερος όλων…η αγάπη μου για εκείνον και ο απόλυτος σεβασμός για έναν άνθρωπο που χωρίς εκείνον η ζωή μου θα είχε τραβήξει εντελώς διαφορετικό δρόμο.
Σας έχω μιλήσει για τον Νικόλα μου; Όταν γνωριστήκαμε πριν από πολλά χρόνια ανακάλυψα έναν καλό φίλο. Γίναμε αμέσως καλά φιλαράκια και περνούσαμε κάθε μας μέρα μαζί.  Δεν υπήρχε τίποτα πέρα από τη φιλία που μας έδενε και πέρασε κάμποσος καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως μάλλον κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας πιστεύοντας πως δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Και όταν αποφασίσαμε να το δούμε διαφορετικά, τότε όλα έγιναν ακόμα πιο όμορφα.
Έχω μια συγκεκριμένη εικόνα για το πώς πρέπει να μεγαλώνουν και να είναι οι άντρες. Έχω γράψει στο παρελθόν για τον ποιος είναι για μένα ο ιδανικός σύντροφος. Πως μπορώ να βάλω σε λέξεις όμως αυτόν τον άνθρωπο που με διάλεξε για σύντροφο της ζωής του;  
Ναι, όλοι μας έχουμε ελαττώματα, τεράστια ελαττώματα που ίσως στα μάτια των άλλων να φαντάζουν τραγικά. Και πως βάζεις σε μια ζυγαριά τα ελαττώματα ενός ανθρώπου σε σχέση με τα προτερήματά του όταν μπαίνει στη μέση η αγάπη;
Εγώ είχα αυτή τη δυνατότητα γιατί μεσολάβησε μια φιλία που μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω τον άντρα μου πριν γίνουμε ζευγάρι αληθινά. Και ίσως αυτό είναι που κράτησε τη σχέση μας και την αγάπη μας…η φιλία μας! Ο άντρας μου είναι ένας σύντροφος πέρα από κάθε φαντασίωση..είναι σύντροφος και συνοδοιπόρος. Υπάρχει μέσα στην κοινή μας ζωή σαν το στήριγμά μου, ο ισότιμος παρτενέρ μου στο ταξίδι της ζωής μας.
Προσγειωμένος και πάντα πραγματιστής. Συγκεντρωμένος σε στόχους και όνειρα. Ευτυχισμένος με ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά από τις κόρες μας. Ικανοποιημένος να μπαίνει στο σπίτι μας και να βλέπει τη γυναίκα και τα κορίτσια του. Δαιμόνιος και δραστήριος, με ένα μυαλό που στροφάρει σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.  Φίλος…σύντροφος…ο έρωτας της ζωής μου.
Σήμερα τον κοιτούσα καθώς χάζευε την μικρή μας κόρη την ώρα που εκείνη του μιλούσε και του έκανε διάφορα από τα γνωστά της νάζια. Το πρόσωπό του είχε φωτιστεί ολόκληρο με ένα χαμόγελο που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Συχνά τον πιάνω να κοιτάζει τις κόρες του και να συγκινείται σαν να τις βλέπει για πρώτη φορά.
Δεν είναι μόνο η ασίγαστη αγάπη του για εκείνες. Είναι όλα όσα έχει κάνει ως πατέρας για εκείνες…τα πάντα! Από τη στιγμή που ήρθαν στον κόσμο ήταν γεννημένος για να είναι πατέρας τους. Εκεί να τις φροντίσει, να τις ταΐσει,  να τις αλλάξει, να τις κάνει μπάνιο, να κάνει τα πάντα…τα πάντα! Πατέρας με κάθε σημασία της λέξης!
Πώς να μην τις καμαρώνει όταν ξέρει πως από τη στιγμή που γεννήθηκαν – ακόμα και την ίδια τη στιγμή που γεννήθηκαν – ήταν δίπλα τους;
Όσο για μένα δεν μπορώ να πω πολλά. Κάνω το καλύτερο που μπορώ και στα νέα μου ξεκινήματα είναι πάντα δίπλα μου να με πιέζει για το καλύτερο και να με οδηγεί. Δεν υπάρχει για μένα μεγαλύτερο αφροδισιακό σε μια σχέση από το θαυμασμό για τον άνθρωπό σου. Κι εγώ αυτό το έχω γιατί χωρίς το στήριγμά μου δεν μπορώ να φανταστώ καν που θα ήμουν σήμερα.
Δεν του το λέω συχνά αλλά είναι μεγάλη έμπνευση για μένα.  Όσο και αν του γκρινιάζω, όσο και αν παραπονιέμαι μερικές φορές μέσα μου ξέρω πως η πίεσή του είναι κινητήριος δύναμη για μένα.
Συχνά ξεχνάμε να λέμε «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας στηρίζουν και είναι στο πλάι μας διαρκώς. Κι εγώ το κάνω αυτό το λάθος και προσπαθώ να το δουλέψω…να λέω περισσότερα ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους και κυρίως στον δικό μου άνθρωπο. Ευχαριστώ για τη στήριξη, την αγάπη, τα χαμόγελα, την απλότητα, τη βοήθεια…για όλα.
Πόσα ευχαριστώ μπορείς να πεις; Πες τα! Πες τα και ξαναπές τα.
Και να χαμογελάμε περισσότερο, να γελάμε περισσότερο. Το χιούμορ ξέρω πως μας έχει σώσει πολλές φορές από τις αναπόφευκτες εντάσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια…
Σ’ευχαριστώ λοιπόν! Σ’ευχαριστώ που με σπρώχνεις πάντα για κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο. Σ’ευχαριστώ για την αγάπη σου, για τον τρόπο που με κοιτάζεις ακόμα και 15 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που σε συνάντησα. Σ’ευχαριστώ που περνάμε μαζί τα πάντα, που έχεις υπομονή μαζί μου, που είσαι ακόμα εδώ και παλεύεις μαζί μου μέσα από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις.
Σ’ευχαριστώ που συμμετέχεις ενεργά στα όνειρά μου και παλεύεις για να τα πραγματοποιήσουμε μαζί.
Εδώ είμαι, δίπλα σου! Μαζί σε όλα! Σε όλα και για μια ζωή!


Σ’αγαπώ!


10 σκέψεις σχετικά με το “Ένας στο εκατομμύριο!

  1. Ποσο όμορφο ειναι μα ακους ααυτα τα λόγια από τον άνθρωπο σου μετά από τόσα χρόνια!Σας εύχομαι να είστε ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον μια ζωή!Σας αγαπώ πολύ και τους δυο σας!Αυτό που σας συμβαινει ειναι σπάνιο στις μέρες μας κι εσείς είστε ευλογημένοι που το ζητε μαζι

    Μου αρέσει!

  2. Ξέρω πόσο πολυ αγαπάς και θαυμάζεις τον αντρούλη σου Ειρήνη. Η αγάπη ειναι δεδομένη στις σχέσεις, αλλά ο θαυμασμός όπως ακριβώς το είπες, ειναι το αφροδισιακό.
    Σας εύχομαι άλλα 115 χρόνια κονής πορείας, αγάπης, φιλίας, θαυμασμού.
    Φιλάκια πολλά

    Μου αρέσει!

  3. Είναι πραγματικά δώρο θεού να βρεθεί στο δρόμο σου ο τέλειος σύντροφος! Δεν έχουν δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αυτή την τύχη…
    Σίγουρα θα τον συγκίνησε πολύ η ανάρτηση σου και τα τόσα όμορφα λόγια σου…!
    Σε περιμένει βραβείο στο blog μου!
    Φιλιά!

    Μου αρέσει!

  4. Λίνα μου δεν υπάρχει τέλειος σύντροφος, υπάρχει όμως το άλλο σου μισό. Και είναι πολύ μεγάλη τύχη να το βρίσκει κανείς, ναι! Σ'ευχαριστώ για το βραβείο. Το παραλαμβάνω με δόξα και τιμή και το προωθώ όπως πρέπει!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε