Blogging · Σκόρπιες σκέψεις

59+1 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για μένα!

  1. Έχω στη δεξιά πλευρά του προσώπου μου, ακριβώς δίπλα στη μύτη μου 3 ελιές που σχηματίζουν ένα τέλειο ορθογώνιο τρίγωνο. Τις κληρονόμησα από τον παππού μου.
  2. Όταν ήμουν έγκυος στην μεγάλη μου κόρη έτρωγα σαν παλαβή ελιές (λες να έχει καμία σχέση με το 1;).
  3. Αγαπώ πολύ τη μουσική και ακούω σχεδόν τα πάντα. Στην αποθήκη μου υπάρχουν ακόμα τεράστιες συλλογές από κασέτες που έχω φτιάξει στο παρελθόν και πολλοί δίσκοι.
  4. Στο γιατρό πάω σπάνια κυρίως γιατί βαριέμαι, όχι από φόβο.
  5. Είμαι μεγάλη σπιτόγατα. Δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι παρά μόνο όταν υπάρχει λόγος.
  6. Το 2ο δάχτυλο των ποδιών μου είναι μεγαλύτερο από το 1ο. Το έχουν κληρονομήσει και οι κόρες μου.
  7. Τον τελευταίο χρόνο πλέκω με βελονάκι. Έχει γίνει το ηρεμιστικό μου. Ως τώρα έχω φτιάξει αρκετά πράγματα, κυρίως για τις κόρες μου. Δεν έχω ακόμα «περάσει» στα ρούχα!
  8. Αγαπημένη μου άσκηση είναι η Γιόγκα. Κάνω on & off εδώ και χρόνια από πριν μείνω έγκυος στη μεγάλη μου κόρη και πάντα μόνη μου στο σπίτι. Την αγαπώ!
  9. Πίνω το πολύ 2 καφέδες την ημέρα. Πρέπει να έχουν πάντα γενναίες δόσεις ζάχαρης.
  10. Γεννήθηκα Οκτώβριο και πιστεύω πως αυτός είναι ένας λόγος που αγαπώ τόσο το Φθινόπωρο.
  11. Το χειρότερό μου μεθύσι το έχω κάνει με κρασί. Πλέον πίνω σπάνια.
  12. Την ημέρα που παντρεύτηκα έβρεχε όλη μέρα αλλά 1 ώρα πριν το γάμο άνοιξε ένας υπέροχος ουρανός. Όλοι ήταν αγχωμένοι εκείνη την ημέρα εκτός από μένα. Η αδερφή μου έχει να το λέει πως δεν έχει ξαναδεί νύφη να κοιμάται μεσημέρι πριν το γάμο της (ω ναι, το έκανα και αυτό!).
  13. Επίσης την ημέρα που παντρεύτηκα με πήγαν στην εκκλησία ο μπαμπάς μου και οδηγούσε ο θείος μου και αδερφός του. Ο θείος μου είναι φανατικός Παναθηναϊκός και στο αυτοκίνητο ως την εκκλησία άκουγε αγώνα του Παναθηναϊκού (ευχαριστώ για αυτό θειούλη!)
  14. Έχω σοβαρό θέμα με την οργάνωση. Αφήνω τα πάντα να μαζεύονται αλλά κάποια στιγμή με πιάνει κρίση και τότε οργανώνομαι. Συνήθως, βέβαια, τότε είναι αργά και μου παίρνει αρκετή ώρα να μαζευτώ.
  15. Επειδή όταν ήμουν μικρή μοιραζόμουν το ίδιο δωμάτιο με την αδερφή μου και τα ωράριά μας δεν είχαν καμία σχέση, προτιμούσα να διαβάζω στην κουζίνα. Δεν μπορώ όμως να δουλέψω ούτε να διαβάσω αν ο χώρος στον οποίο κάθομαι δεν είναι τακτοποιημένος και καθαρός. Έτσι μου έμεινε το χούι κάθε βράδυ να θέλω η κουζίνα μου να είναι στην εντέλεια πριν πάω για ύπνο.
  16. Βάφομαι σπάνια. Το βαριέμαι τρελά αν και συχνά πιέζω τον εαυτό μου γιατί μετά με κάνει και νιώθω όμορφα.
  17. Επίσης δεν είμαι του ντυσίματος. Όσο πιο φαρδιά και άνετα τόσο καλύτερα
  18. Ήμουν (και παραμένω) αγοροκόριτσο. Δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου με κούκλες.
  19. Λατρεύω τα playmobil. Όταν οι κόρες μου αποκτούν ένα καινούριο μπορώ να κάθομαι με τις ώρες να τους το φτιάχνω για να παίζουν.
  20. Σιχαίνομαι το μαγείρεμα αλλά λατρεύω τη ζαχαροπλαστική. Στο σπίτι μας μαγειρεύει πάντα ο άντρας μου και εγώ έχω αναλάβει τα γλυκά.
  21. Είμαι νυχτερινός τύπος. Μετά τις 10 το βράδυ είναι σαν να ανάβουν χιλιάδες μπαταρίες στο σώμα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ πριν από τις 2 το πρωί ή και κάποιες φορές αργότερα.
  22. Δεν την παλεύω με κατσαρίδες και ακρίδες ειδικά. Είμαι ικανή να αλλάξω σπίτι για αυτόν τον λόγο.
  23. Η τηλεόραση στο σπίτι παραμένει κλειστή σχεδόν όλη μέρα. Ανοίγει όταν γυρίζουν ο άντρας και τα παιδιά μου και αυτό με μέτρο. Προτιμώ να βλέπω μόνο ταινίες ή σειρές.
  24. Έχω μια μικρότερη κατά 4 χρόνια αδερφή, την Πόπη, την οποία λατρεύω- αν και είμαστε εντελώς διαφορετικές. Είμαστε και κουμπάρες, καθώς ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα που έχει κάνει για μένα με δική της πρωτοβουλία ήταν να μου βαφτίσει τη μεγάλη μου κόρη.
  25. Αγαπώ πολύ τις γάτες. Ως σήμερα είχα 3: Τον Συλβέστρο & τον Τζουζέπε όταν έμενα με τους γονείς μου και την Ντανιέλα που ζει μαζί μας εδώ και 11 χρόνια.
  26. Είμαι τρελή για τη σοκολάτα. Μπορώ να τρέφομαι μόνο με αυτήν.
  27. Όταν ήμουν μικρή κοιμόμουν με ένα κόκκινο αρκουδάκι. Το έχω ακόμα – είναι πιθανότατα το μόνο παιχνίδι που έχω κρατήσει από την παιδική μου ηλικία και σήμερα το έχει στην κατοχή της η μικρή μου κόρη Αλεξάνδρα.
  28. Στα 18 μου διέσχισα νύχτα μόνη μου την Ιταλία με τραίνο ως τη Βιέννη της Αυστρίας. Νομίζω ότι εκείνο το βράδυ ο μπαμπάς μου ξεκίνησε να έχει πίεση.
  29. Αγαπημένη μου πόλη είναι το Λονδίνο. Ακόμα ονειρεύομαι πως μια μέρα θα ζήσω εκεί.
  30. Η μόνη δουλειά που δεν κάνω ποτέ είναι το σίδερο. ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ!
  31. Καπνίζω αρκετά εδώ και πολλά χρόνια. Προσπάθησα 2 φορές να το γυρίσω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς επιτυχία. Λέω να πάω και για μια 3η προσπάθεια.
  32. Αγαπημένος τρόπος μετακίνησης μου είναι το αυτοκίνητο. Δεν θέλω με τίποτα να κυκλοφορώ με τα ΜΜΜ.
  33. Πριν κάνω τη μεγάλη μου κόρη είχα ένα μπορντό Saxo Exclusive που αγαπούσα πολύ. Το έδωσα για να πάρουμε μεγαλύτερο όταν έμεινα έγκυος γιατί ήταν τρίπορτο και σκεφτόμουν πως θα βάζω το μωρό μέσα. Μου λείπει ακόμα το αυτοκινητάκι αυτό.
  34. Αγαπώ πολύ τις μηχανές αλλά ταυτόχρονα τις φοβάμαι γιατί έχω χάσει παιδικό μου φίλο σε πολύ νεαρή ηλικία από ατύχημα με μηχανή.
  35. Στην εφηβεία μου άρεσε τρελά να ακούω μουσική και ταυτόχρονα να καταγράφω εξ ακοής τους στίχους των τραγουδιών. Ήταν ένας από τους λόγους που σήμερα τα αγγλικά μου είναι τέλεια.
  36. Από το σεισμό του 99 και έως σήμερα έχω απίστευτη φοβία με τους σεισμούς. Αρχίζω να τρέμω, να παθαίνω ταχυπαλμίες και γενικά χάνω την ψυχραιμία μου. Ελπίζω ποτέ να μην ξαναζήσω κάτι τέτοιο.
  37. Σιχαίνομαι τη ζέστη. Όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα είμαι με ένα a/c αγκαλιά.
  38. Έχω τραγικό πρόβλημα μνήμης. Δεν θυμάμαι τίποτα και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όταν ήμουν μαθήτρια όταν διάβαζα έγραφα ταυτόχρονα. Διαφορετικά δεν θα θυμόμουν ποτέ τίποτα.
  39. Βαριέμαι εύκολα τα πάντα.
  40. Επειδή βαριέμαι τα πάντα κάνω συχνές αλλαγές στο σπίτι μου, κυρίως μετακινώντας τα έπιπλα δεξιά και αριστερά. Αυτό το βίτσιο οι γονείς μου ισχυρίζονται πως το έχω πάρει από τη νονά μου η οποία όταν ερχόταν για επίσκεψη μετακινούσαν με τη μαμά μου τα έπιπλα με αποτέλεσμα ο μπαμπάς μου να μπαίνει σε διαφορετικό σπίτι κάθε φορά.
  41. Δεν είμαι πρωινός τύπος. Δυσκολεύομαι αφάνταστα να ξυπνήσω νωρίς το πρωί και ο μπαμπάς μου έλεγε πάντα πως έπρεπε να βρω μια απογευματινή δουλειά.
  42. Από μικρή είχα 1 άσπρη τρίχα στα μαλλιά μου. Αυτή η μια πολλαπλασιάστηκε και άρχισα να βάφω τα μαλλιά μου από το 25 αλλιώς θα ήταν κατάλευκα – κληροδότημα και αυτό από τη μαμά μου. Η μικρή μου κόρη έχει την ίδια λευκή τρίχα στα μαλλιά της και είναι μόλις 6 χρονών.
  43. Αποφεύγω τις super μαμάδες που τα κάνουν όλα τέλεια. Ανήκω στην κατηγορία των πολύ ψύχραιμων μαμάδων που κάνουν απλά όσα μπορούν & όσα προλαβαίνουν.
  44. Το 2007 έχασα το πρώτο μου μωρό από παλίνδρομη κύηση στις 9 εβδομάδες. Ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει και δεν νομίζω πως θα το ξεπεράσω ποτέ.
  45. Όταν γελάω τα μάτια μου δακρύζουν αμέσως.
  46. Για πολλά χρόνια ήμουν ο ρακοσυλλέκτης της οικογένειας. Έμαθα να το αντιμετωπίζω όταν έκανα παιδιά και άρχισα αναγκαστικά να χαρίζω και να πετάω γιατί αλλιώς θα έπρεπε να μετακομίσουμε εμείς για να κάνουμε χώρο για τα πράγματα που κρατούσα χωρίς λόγο.
  47. Αν και προς τα έξω φαίνομαι δυνατή και πολύ δυναμική στην πραγματικότητα είμαι εξαιρετικά εσωστρεφής.
  48. Δεν γνώρισα τους παππούδες μου και αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί πολύ ακόμα και σήμερα. Ειδικά με τον μπαμπά της μαμάς μου ένιωθα για κάποιον παράξενο λόγο πως είχα πάντα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση και ας μην γνωριστήκαμε ποτέ. Πιστεύω πως οι άνθρωποι συνεχίζουν όμως και μετά το θάνατο. Έτσι είμαι σίγουρη πως μια μέρα θα συναντηθούμε και τότε θα έχουμε πολλά να πούμε οι 2 μας.
  49. Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητα. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του στο κρεβάτι του και τις σχέσεις του.
  50. Πιστεύω ακράδαντα πως η Πίστη και η Εκκλησία είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
  51. Αγαπώ την Ελλάδα αλλά θέλω να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται γιατί νιώθω πως εδώ δεν μπορώ πλέον να προσφέρω την ποιότητα ζωής που θα ήθελα στα παιδιά μου
  52. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Θα μπορούσα να δίνω όλα μου τα χρήματα σε αυτά για να συλλέγω εικόνες και εμπειρίες. Ευτυχώς έχω ταξιδέψει αρκετά αλλά δεν μου φτάνει με τίποτα.
  53. Πέρασα δύσκολη εφηβεία συνοδευόμενη από πολύ «κλείσιμο» στον εαυτό μου. Με έσωσε η μουσική και το γράψιμο.
  54. Στα 16 μου έγραψα το πρώτο μου βιβλίο το οποίο κράτησα για τον εαυτό μου και για 2-3 πολύ στενούς μου φίλους. Από τότε γράφω και γράφω και γράφω.
  55. Το 2012 έκανα τη μεγάλη ανατροπή και αποφάσισα να εργάζομαι από το σπίτι. Άλλαξε η ζωή μου, η καθημερινότητά μου και έκανα ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα πραγματικότητα.
  56. Αγαπώ πολύ πολύ πολύ τη δουλειά μου αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπορώ να την προγραμματίσω μόνη μου και να αφήνω χρόνο και για όλα τα υπόλοιπα.
  57. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξη. Αρνούμαι να δω το ποτήρι μισοάδειο και πιστεύω πολύ τη θετική ενέργεια.
  58. Με κυνηγάει μια κατάρα που θέλει τους καλύτερούς μου φίλους να βρίσκονται σε άλλες πόλεις ή χώρες. Μου λείπουν αλλά τι να κάνουμε;
  59. Όταν η καλύτερή μου φίλη πριν από πολλά πολλά χρόνια έφυγε για το εξωτερικό (βλ. 58) έκλαιγα για μέρες. Έμαθα όμως εξαιτίας αυτής της συγκυρίας να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου μόνη μου , χωρίς βοήθεια και αυτό στάθηκε σωτήριο για το μέλλον.

+1: Οι μεγαλύτεροί μου φόβοι αφορούν τα παιδιά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν σκέφτομαι ποτέ το κακό γιατί πιστεύω πως έτσι μπορεί να το «τραβήξω» προς τη μεριά μου αλλά ενδόμυχα πάντα ανησυχώ.

Αυτάααααα….

Συνειδητοποιώ πως αυτό το post στάθηκε αφορμή για να θυμηθώ πράγματα που πίστευα πως έχω ξεχάσει.  Είναι τελικά ένας πολύ όμορφος τρόπος να καταγράψει κανείς στιγμές από τη ζωή του και στοιχεία του χαρακτήρα για τα οποία μπορεί και να μην μιλάει συχνά.

Και αφού κατάφερα να το γράψω και σε ένα πρωινό μέσα καλά είμαστε!

Είμαι σίγουρη πως θα μπορούσα να ομολογήσω κι άλλα αλλά νομίζω φτάνει ως εδώ (βομβαρδισμός πληροφοριών λέμε!). Πάω να διαβάσω και άλλα 59+1 που γράφτηκαν αυτές τι μέρες!

Φιλιά

Ειρήνη

25 σκέψεις σχετικά με το “59+1 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για μένα!

  1. Ειρήνηηηηηηηηηηηηηηη είναι απίστευτο πόσα κοινά έχουμε! Εχω μεθύσει μια και μόνη φορά στην ζωή μου από κρασί και από τότε έχει κουμπώσει το στομάχι μου και πίνω σπάνια και ελάχιστα. Προσπαθώ να είμαι μια ψύχραιμη μαμά που εάν δεν προλάβει να κάνει όλα όσα έχει σκεφτεί, θα το αντέξει! Θέλω ο χώρος που εργάζομαι, διαβάζω, πλέκω, κάθομαι, να είναι συμμαζεμένος.Και στο 50 ταυτιζόμαστε απόλυτα. Εντάξει, δεν αισθάνομαι μόνη τώρα.

    Μου αρέσει!

    1. Είδες; Είναι απίστευτο! Τελικά ήταν πολύ ωραία ιδέα αυτό το ποστ γιατί ανακαλύψαμε απίθανα πράγματα η μια για την άλλη και γενικά πολύ μυ άρεσε όλο αυτό!!!!

      Μου αρέσει!

    1. Αχ, εμένα με προβλημάτιζε το θέμα του αυτοκινήτου οπότε έκανα την αλλαγή! Σε ευχααριστώ για την επισκεψη. Τώρα σε ανακάλυψα και χαίρομαι πολύ γι’αυτό!

      Μου αρέσει!

  2. να ακόμα μια με κακή μνήμη.. Εμένα με βοηθούν οι φωτογραφίες πάντως…αυτό με τους μακρινούς φίλους επίσης ειναι δύσκολο…λατρεύω τη σοκολάτα κ το Λονδίνο !!! Πολλα κοινά βρε Ειρήνη! Φιλια κ χάρηκα που διάβασα τα δικά σου 60

    Μου αρέσει!

    1. Η λίστα σου με ενθουσίασε όπως σου έγραψα! Είναι απίστευτο πόσα κοινά έχουμε! Στο μεταξύ, λάτρεψα και το blog σου – είναι πραγματικά υπέροχο. Μόλις απέκτησες μια νέα fan!!!

      Μου αρέσει!

    1. Άντε να σε δω! Περιμένω να διαβάσω τη λίστα σου. Έχω ένα λόγο παραπάνω γιατί σε διαβάζω καιρό τώρα οπότε ευκαιρία να μάθω περισσότερα. Πολλά φιλιά!!!

      Μου αρέσει!

  3. Ειρήνη μου μοιάζουμε σε τόσα μα τόσα πολλά! Απόλαυσα πολύ αυτή σου την ανάρτηση, χαίρομαι που αποφάσισες να την γράψεις. Πολλές βλέπω πως νιώσαμε ακριβώς το ίδιο- θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλα τόσα! Φιλιά πολλά!

    Μου αρέσει!

    1. Αχ Γιάννα μου για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη πως θα είχαμε πολλά κοινά. Η αλήθεια είναι πως είχα ακόμα πολλά να γράψω αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό όλο αυτό.
      Σε φιλώ!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε