Συνταγές

Πανεύκολα πεντανόστιμα Brownies!!

Brownies υποσχέθηκα, ναι; Ορίστε λοιπόν!

Αυτή η συνταγή είναι συνδυασμός 2 διαφορετικών συνταγών που δοκίμασα αλλά καμιά δεν μου βγήκε όπως ήθελα. Αποφάσισα λοιπόν να κρατήσω κάποια πράγματα και να αλλάξω κάποια άλλα. Το σίγουρο είναι πως αυτό είναι το αγαπημένο γλυκό του σπιτιού μας και δεν «επιβιώνει» για περισσότερες από 48 ώρες (οι κόρες μου κυριολεκτικά περιμένουν πάνω από τον φούρνο μέχρι να ετοιμαστούν). Είναι επίσης πανεύκολο να τα φτιάξετε και σας το δηλώνω εγώ που με την κουζίνα είμαστε μαλλωμένες εδώ και πολλά πολλά χρόνια! Αυτά όμως τα brownies τα φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Πάμε λοιπόν!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια βούτηρο
  • 4 αυγά
  • 310 γραμμάρια ζάχαρη (1 & 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού)
  • 35 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο (1/3 φλυτζάνι του τσαγιού)
  • 185 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 & 1/4 του τσαγιού)
  • 1/4 κουταλιά γλυκού baking powder
  • 1 βανίλια (σε σκόνη)

Βήμα 1ο
Σε μπενμαρί λιώνετε μαζί το βούτηρο και την κουβερτούρα. Αφήστε το στην αρχή στη ησυχία του και όταν λιώσει πια το βούτηρο καλά τότε ανακατέψτε ελαφρά.

voutiro_kouvertoura (Medium)-horz
Βούτηρο & κουβερτούρα σε μπεν μαρί

Βήμα 2ο

Μόλις λιώσει εντελώς το μείγμα αφήστε το ελάχιστα να πέσει η θερμοκρασία του και μετά ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σε αυτο το μπολ θα γίνει όλη η δουλειά στη συνέχεια οπότε φροντίστε να είναι ευρύχωρο. Μόλις το μείγμα κρυώσει λιγάκι ξεκινήστε να ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Για κάθε αυγό που θα ρίχνετε θα το ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί εντελώς με το μείγμα.

avga (Medium)
  Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά & ανακατεύουμε

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Εγώ για να μετράω τις ποσότητες με το φλυτζάνι χρησιμοποιώ αυτό το φλυτζάνι τσαγιού (για να δείτε περίπου το μέγεθος)φλυτζάνι (Medium)
Η ζάχαρη θα είναι το δυσκολότερο υλικό στο ανακάτεμα μέχρι να μην την «ακούτε» καθώς ανακατεύετε. Ανακατέψτε καλά και κάμποση ώρα!

Βήμα 4ο

Ρίχνουμε το αλεύρι & το κακάο κοσκινισμένα!

αλεύρι (Medium)

Αυτό είναι το αγαπημένο σημείο της μικρής μου κόρης (α, ναι…έχω σχεδόν πάντα την Αλεξάνδρα βοηθό όταν φτιάχνω brownies).

βανίλια (Medium)Προσθέτουμε τη βανίλια μας και το baking powder (προσέξτε να μην βάλετε παραπάνω baking powder – δεν θέλουμε να φουσκώσουν τα brownies).ανακατεύουμε (Medium)

Αφού έχουμε προσθέσει όλα μας τα υλικά ξεκινά το καλό ανακάτεμα!!! Μπορείτε σε αυτό το σημείο να βάλετε τον φούρνο να ζεσταίνεται, ώστε να μην καθυστερήσετε περιμένοντας! Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς.

Θέλουμε να ανακατευθούν καλά καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα!

 

 

 

 

 

Σε ένα ταψί της επιλογής σας βάλτε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε μέσα το μείγμα.

Tip: Κόψτε με ένα ψαλίδι το χαρτί που περισσεύει αφού απλώσετε το μείγμα στο ταψί σας.

ταψι (Medium)

Ο φούρνος μας λογικά είναι έτοιμος! Βάζουμε το ταψί μας μέσα και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 160 (στο πάνω-κάτω, όχι στον αέρα)!

Όσο τα brownies ψήνονται εμείς γλύφουμε το μπολ από ότι μπορεί να έχει περισσέψει (το αγαπημένο μας!!)

κουτάλι (Medium)
Το μπολ «της αμαρτίας»

Όταν κοντεύει η ώρα βάλτε ένα καθαρό μαχαίρι μέσα στο ταψί και αν αυτό βγει καθαρό τότε τα brownies είναι έτοιμα.

Όταν το βγάλετε από τον φούρνο θα έχει αυτή τη μορφή (βλέπετε το σημάδι από το μαχαίρι;)

ετοιμο_ταψι (Medium)

Αφήστε το να κρυώσει! Έπειτα βγάλτε το με το χαρτί και σε μια επιφάνεια κόψτε το σε κομμάτια!

Tip: Σκεπάστε τα για να κρατήσουν την υγρασία τους και να παραμείνουν μαλακά. Εγώ χρησιμοποιώ ένα «καπάκι» πλαστικό με τρύπες που βάζω από πάνω.

Επίσης εσείς μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας υλικά όπως καφέ ή ποτό. Εγώ επειδή τα φτιάχνω για τις κόρες μου προτιμώ να μην βάζω πρόσθετα υλικά.

Ιδού το αποτέλεσμα! Νομίζω πως η έκφραση της μικρής μου βοηθού ζαχαροπλάτη τα λέει όλα!!!!

αλεξάνδρα (Medium)

Αναμένω εντυπώσεις από τα δικά σας brownies!

Advertisements

2 thoughts on “Πανεύκολα πεντανόστιμα Brownies!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s