Αξίζει...

Εκστρατεία ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία. Ενημερωθείτε & μοιραστείτε!

Η φράση «θα το πάρει σε μπόι» που ακούμε συχνά να αναφέρουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχει ριζωθεί βαθιά μέσα στο μυαλό μας. Στην Ελλάδα όμως οι έρευνες δείχνουν πως 1 στα 2 παιδιά αγγίζει τα όρια της παχυσαρκίας! 

«Τραγικό!» θα μου πείτε. Ναι, τραγικό και πολύ αληθινό. Όλοι έχουμε στο οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον (ορισμένοι ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι) παραδείγματα παιδιών που είναι παχύσαρκα. Είναι εκείνα τα παιδάκια που μεγαλώνοντας θα παλεύουν μια ζωή με το βάρος τους, που κινδυνεύει η υγεία τους από το παραπάνω βάρος… για να μην αναφερθούμε στο πολύ επίκαιρο bullying στο οποίο υποβάλλονται τα παχύσαρκα παιδιά! 
Η θέα ενός μικρού παιδιού που πλησιάζει ή βρίσκεται πλέον σε κατάσταση παχυσαρκίας με στενοχωρεί προσωπικά πολύ σαν μητέρα. Δεν είναι τόσο το αισθητικό της ιστορίας όσο το πως η υγεία ενός παιδιού επιβαρύνεται από την παχυσαρκία. Η επιβάρυνση αυτή αφορά τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία ενός παιδιού που λόγω των πολλών κιλών δεν μπορεί να συμμετάσχει στις ίδιες δραστηριότητες που μπορούν οι φίλοι του, που κουράζεται πολύ γρήγορα, που δεν μπορεί να ακολουθήσει, ενώ σταδιακά η υγεία του επιβαρύνεται πολύ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πάρα πολλοί!
Οι ρυθμοί μας, η νοοτροπία του παρελθόντος, η έλλειψη χρόνου: όλοι αυτοί είναι παράγοντες που συμβάλλουν στο να μην τρέφονται τα παιδιά μας πλέον στην Ελλάδα σωστά, καταλήγοντας συχνά σε γρήγορες και ανθυγιεινές λύσεις που τελικά τα οδηγούν στην παχυσαρκία.
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;
Σε μια εξαιρετική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιλαμβανόμενη παιδική παχυσαρκία, το babyzone.gr σε συνεργασία με το medNutrition ξεκίνησε μια εκστρατεία με κύριο όχημα ένα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό infographic, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ – όπου απλά και κατανοητά ο γονιός ξεναγείται στη διαδικασία σωστής διατροφικής ανάπτυξης του παιδιού, με αφετηρία την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.
Εμείς, ως bloggers βοηθάμε να μεταδοθεί το μήνυμα! Ενισχύουμε την αλυσίδα της ενημέρωσης για να καταπολεμηθεί μια για πάντα η παιδική παχυσαρκία και τα παιδιά μας να είναι υγιή και δυνατά, όπως πρέπει. 


Λάβετε κι εσείς μέρος στη μεγάλη εκστρατεία του Babyzone.gr και της medNutrition! Επισκεφθείτε το babyzone.gr, ενημερωθείτε, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και διαδώστε το μήνυμα.

Παράλληλα με το αφιέρωμα θα δοθεί σε 5 τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου STOP στην παιδική παχυσαρκία» από τις Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι και Χριστίνα Φοντόρ, Κλινικές διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, της σειράς medNutrition Wellness.

Ενημερωθείτε και ενημερώστε και εσείς με τη σειρά σας άλλους γονείς για να μάθουμε επιτέλους πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να προλάβουμε, να καταλάβουμε και να σταματήσουμε την παιδική παχυσαρκία!

2 σκέψεις σχετικά με το “Εκστρατεία ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία. Ενημερωθείτε & μοιραστείτε!

  1. Πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και χρειάζεται πράγμαι ενημέρωση και πάλι ενημέρωση. Είναι κρίμα να προσέχουμε εμείς τη διατροφή μας και να θεωρούμε «υγεία» το πάχος στα νήπια και στα παιδιά.

    Την καλημέρα μου
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s