Blogging

Υπέροχο Βραβείο!

Τι όμορφο να δέχεσαι τέτοια υπέροχα δώρα! Η Αναστασία από το Anastasia’s Beauty Secrets μου χάρισε ένα βραβείο έτσι ξαφνικά και με έκανε να χαμογελάσω πλατιά! Σε ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου!


Οι κανόνες του βραβείου προστάζουν να απαντήσω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ορίστε λοιπόν! 
Ευκαιρία να γράψω μερικά πράγματα για το Blog μου!

Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Το blogξεκίνησε για τις κόρες μου. Ήθελα μεγαλώνοντας να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις σκέψεις της μαμάς τους, εικόνες από τα παιδικά τους χρόνια. Στην πορεία έγινε και για μένα ένα είδος «ψυχοθεραπείας» γιατί αγαπούσα πάντα το γράψιμο.
Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Να έχω στη ζωή μου ενδιαφέροντες ανθρώπους από τους οποίους να μαθαίνω και να ανακαλύπτω διαρκώς νέα πράγματα, να εμπνέομαι καθημερινά.
Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Η ομορφιά του blogging για μένα έγκειται ακριβώς στη δυνατότητα που σου προσφέρει να μοιράζεσαι τη ζωή σου και τις σκέψεις σου με τους άλλους. Μέσα από την επικοινωνία που αναπτύσσεται ανακαλύπτεις έναν νέο μαγικό κόσμο, ενημερώνεσαι, μαθαίνεις και βελτιώνεσαι.
Από τα σχόλια και την επικοινωνία γνωρίζεις νέους ανθρώπους, βρίσκεις νέα Blogs και ξεκινά έτσι μια σχέση που αν και είναι τις περισσότερες φορές καθαρά εξ’αποστάσεως και μέσω internetείναι ταυτόχρονα ουσιαστική γιατί μοιράζεσαι πολλές φορές κοινά ενδιαφέροντα ή βρίσκεις νέα.
Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Γράφω πλέον για πολλά διαφορετικά πράγματα. Γράφω για τη μητρότητα και τις εμπειρίες που μου προσφέρει καθημερινά, για το internet, για τη δουλειά μου, για οτιδήποτε με ενθουσιάζει.
Το blogμου είναι το «σπίτι» μου. Και στο σπίτι μου τα ενδιαφέροντα είναι πολλά. Περισσότερα από όλα γράφω για ότι με συγκινεί και με ενδιαφέρει ουσιαστικά.

Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Από το 2011 που ξεκίνησα το blogμου είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω αρκετές από τις bloggers που παρακολουθώ και προσωπικά. Είναι μαγικό να μπορείς επιτέλους να βάλεις ένα πραγματικό πρόσωπο δίπλα τα γραπτά που διαβάζεις. Εύχομαι στο μέλλον να μπορέσω να γνωρίσω ακόμα περισσότερους bloggers!
Είχα τη δυνατότητα να δω και το ανάποδο, δηλαδή, φίλους να γίνονται bloggersδιαβάζοντας το δικό μου Blogή άλλα blogsπου τους ενδιέφεραν. Αυτό είναι πραγματικά ιδιαίτερο!

Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Θα ήθελα να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να έχει αποκτήσει και νέες θεματολογίες που θα ενδιαφέρουν ακόμα περισσότερους αναγνώστες

Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
Χμ…να δημιουργώ νομίζω. Όταν καταπιάνομαι με κάτι δεν το αφήνω ώσπου να το φτάσω εκεί που θέλω.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Περισσότερο πλέον από ότι στο παρελθόν. Το 2015 έφερε μαζί του την ανάγκη μου να επιστρέψω στο διαδικτυακό μου σπίτι, να το δουλέψω περισσότερο, να του αφιερώσω περισσότερο χρόνο. Πλέον ασχολούμαι σχεδόν ανά 2 ημέρες γράφοντας και περισσότερο/συχνότερα καταγράφοντας τις ιδέες μου για το μέλλον.

Πώς γεννιούνται τα post σας;
Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Το μυαλό μου δουλεύει τελευταία διαρκώς. Μπορεί να έρθει ένα ερέθισμα από τις κόρες μου, κάτι που ένιωσα κυρίως ή μοιράστηκα μαζί του, μια στιγμή που θέλω να θυμάμαι για πάντα και πρέπει να την καταγράψω.
Έπειτα μπορεί να είναι κάτι που διάβασα και βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Όποτε και να έρθει η ιδέα πάντως την καταγράφω ακόμα και με 2 λέξεις για να την θυμηθώ αργότερα.
Ευχές για τον αναγνώστη
Να είναι δημιουργικοί, αυτό τους εύχομαι. Δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο. Να είναι δημιουργικοί με οτιδήποτε τους γεμίζει και τους κάνει να χαμογελάνε.
Από εκεί ξεκινά η εσωτερική ηρεμία και η δυνατότητα να νιώθουμε καλά με τη ζωή μας και τον εαυτό μας.

________________________________________________________________________
Σειρά μου τώρα να χαρίσω αυτό το βραβείο σε 10 ακόμα blogs. Είναι από τα αγαπημένα μου αλλά μακάρι να μπορούσα να το χαρίσω σε ακόμα περισσότερα! Στους Bloggers τους…ευχαριστώ για την έμπνευση!

16 σκέψεις σχετικά με το “Υπέροχο Βραβείο!

  1. Και σε μένα το γράψιμο λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία! πολλές φορές μάλιστα, την ώρα που γράφω ανακαλύπτω πράγματα για μένα ή τα κατανοώ καλύτερα! Συνέχισε λοιπόν! και να είσαι πάντα δημιουργική! σε φιλώ

    Μου αρέσει!

  2. Συγχαρητήρια!!! Χαίρομαι που το βραβείο ήταν αφορμή για να χαμογελάσεις Ειρήνη μου!!! Σου εύχομαι να χαμογελάς πάντα!!! Και θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι το γράψιμο είναι ψυχοθεραπεία!!! Πολλά πολλά φιλιά και πάντα βραβεία να πέρνεις στη ζωή σου!!!

    Μου αρέσει!

  3. Καλησπέρα Ειρήνη!! Μου άρεσαν πάρα πολύ οι απαντήσεις σου!!
    Νομίζω πως είναι μια υπέροχη πνευματική κληρονομιά για τα παιδάκια σας!
    Και ό,τι συζητούσα με μια φίλη blogger ότι έχουμε σταματήσει τα βραβεία! 🙂
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που με.. συμπεριλαμβάνεις στην έμπνευση σου (κι ας μην είμαι μαμά) και για το τόσο όμορφο σχόλιο που μου άφησες και με συγκίνησε πάρα πολύ..!! Καλή συνέχεια φιλιά πολλά!!

    Μου αρέσει!

  4. Κατερίνα μου σε διαβάζω τόσο καιρό και μπορεί να μην σχολιάζω όσο συχνά θα ήθελα αλλά αγαπώ πολύ το Blog σου! Συνέχισε δυνατά! Όσο για το ότι δεν είσαι μαμά να ξέρεις πως χρειαζόμαστε εμείς οι μαμάδες τις γυναίκες που δεν είναι ακόμα μαμάδες για να μας επαναφέρουν στην τάξη (έχουμε μια τάση να χανόμαστε!!!).
    Σε φιλώ!

    Μου αρέσει!

  5. Αναστασία μου η σκέψη σου με συγκίνησε πολύ! Το ξέρω πως όλες γράφουμε για τον εαυτό μας αλλά ξέρω επίσης πως αυτές οι μικρές κινήσεις – όπως και ένα σχόλιο – πάντα μας χαρίζουν χαμόγελα και χαρά!
    Να είσαι πάντα καλά!

    Μου αρέσει!

  6. Γλυκό μου κοριτσάκι σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που με βράβευσες και πάντα με σκέφτεσαι:)
    Είσαι ένα πολύ καλό παιδί, έχω την τιμή να σε γνωρίζω και προσωπικά και να έχω διαπιστώσει την καθαρότητα της ψυχής σου. Εύχομαι πάντα ευτυχία στην όμορφη φαμίλια σου, αστείρευτη έμπνευση για το Μικρό μου blog και πολλές επιτυχίες στο τρίτο «παιδάκι» σου το C for Crafts που με τόση αγάπη δημιούργησες για τους Έλληνες χειροτέχνες.
    Φιλάρες πολλές Ειρήνη μου!!!

    Μου αρέσει!

  7. Ειρήνη μου χαίρομαι πολύ που το βραβείο αυτό ήρθε από εσένα, γιατί σε εκτιμώ ιδιαίτερα! Στις περισσότερες από τις απαντήσεις που έδωσες, ήταν σαν να απαντούσα εγώ!
    Σε ευχαριστώ παρα πολύ , με τιμά η επιλογή σου!

    Μου αρέσει!

  8. Ειρηνη μου γλυκια καλημερα! Συγχαρητηρια για το βραβειακι σου! Ευχομαι πολλα ακομη!
    Ευχαριστω πολυ που το δινεις και σε μενα! Θα κανω αμεσα αναρτηση!
    Οι απαντησεις σου γλυκιες σαν εσενα!
    Φιλακια πολλα! Να εχεις ενα ομορφο σκ!

    Μου αρέσει!

  9. Αχ γλυκιά μου Δημητρούλα είσαι τόσο σπάνιο πλάσμα και το χαμόγελό σου είναι σκέτη απόλαυση, όπως και τα γραπτά σου! Γινόταν να μην σου χαρίσω το βραβείο;
    Να είσαι πάντα γερή και να συνεχίσεις να γράφεις! Η υποστήριξή σου ήταν από την αρχή τόσο σημαντική και ανιδιοτελής που ειλικρινά δεν έχω λόγια (αν και από σένα το περίμενα γιατί σε ξέρω!!!)
    Σου στέλνω μεγάλο φιλί!

    Μου αρέσει!

  10. Κική μου τι να πω για σένα…σκέτη έμπνευση αντλώ κάθε φορά από τα κείμενά σου για τα πιο απλά και τα πιο σημαντικά! Αναμένω με ανυπομονησία να διαβάσω την αποδοχή του βραβείου σου!
    Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!

    Μου αρέσει!

  11. Ειρήνη μου, σ' ευχαριστώ πολύ για το βραβείο που μου παρέδωσες! Είναι τιμή μου να διαβάζω ότι είμαι κι εγώ ένα από τα αγαπημένα σου blog! Νομίζω ότι στο blog-οχώρο είναι απολύτως φυσιολογικό ο ένας να αντλεί έμπνευση από τον άλλο! Σου εύχομαι να συνεχίσεις την καλή πορεία σε όσα κάνεις! Φιλιά! (Μαρία από Όμορφη μέσα έξω & Ονειροτέχνημα-Μαρία)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε