Αγοράζουμε

Soffitta: Wearable art and more…much more!

To mikromoublog είναι δεμένο με το CforCrafts!
Τι είναι το CforCrafts; Είναι το online marketplace για τα καλύτερα Ελληνικά χειροποίητα! Φιλοξενεί μια εξαιρετική ομάδα ταλαντούχων δημιουργών που φτιάχνουν μόνο τα καλύτερα και στο CforCrafts.com μπορείτε να τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα και να διαλέξετε τα δικά σας αγαπημένα!
Το CforCrafts έχει και το δικό του Blog! Αυτό το Blog θα μπορείτε να το διαβάζετε και από εδώ αφού πλέον θα ανεβαίνουν όλα τα post του και στο Mikromoublog!
Και ξεκινάμε με μια κυρία της οποίας οι δημιουργίες είναι το κάτι άλλο! 

«Το soffitta είναι ένα μικρό δημιουργικό ατελιέ που ονειρεύεται όταν μεγαλώσει να παραμείνει «μικρό» και «δημιουργικό» σαν παιδί  που έχει την  ασύχαστη περιέργεια να ανακαλύπτει και να εφευρίσκει τρόπους να περνάει καλά με όλα όσα υπάρχουν γύρω του!». Έτσι περιγράφει η Σοφία το δικό της δημιούργημα. Και είναι μια περιγραφή εξαιρετική που αποτυπώνει μοναδικά το χαρακτήρα και το ύφος της.Ως Σοφία πάντα θαύμαζε τους δημιουργούς που δημιουργούσαν συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία στο έργο τους, ενίοτε ετερόκλητα ή και προκλητικά διαφορετικά. Ως Soffitta βρήκε τον χώρο και τον χρόνο και κυρίως την κατάλληλη δημιουργική ομάδα να μοιραστεί τις εναλλακτικές αυτές ανησυχίες και να τις εφαρμόσουν ώστε να φτάνουν στους πελάτες της στο σωστό χρόνο, προσιτή τιμή και την καλύτερη δυνατή ποιότητα. 
Όταν τη ρωτώ πως ξεκίνησε σκέφτεται για λίγο και εξηγεί: «Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου ως crafter (πολύ πριν γίνει αυτός ο όρος μόδα και το τονίζω και ας ακούγομαι σαν hipsterακι). Λίγο που η μητέρα μου είναι σχεδιάστρια, λίγο που ως μοναχοπαίδι έπρεπε να γεμίσω πολύ χρόνο παίζοντας μόνη, λίγο που τα πιο συνηθισμένα πράγματα που έβρισκα γύρω μου ήταν μολύβια, χρώματα και όργανα σχεδίασης…. ε, δεν ήθελε πολύ το πράγμα. Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι με το σχέδιο, το χρώμα και την κατασκευή από πολύ μικρή ηλικία». Σκέφτομαι τελικά πως οι περισσότεροι από τους δημιουργούς μας είχαν το «μαμούνι» της δημιουργικότητας μέσα τους από πολύ μικρή ηλικία. Η Σοφία το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Σπούδασε Γραφιστική & Εικονογράφηση και αργότερα ασχολήθηκε και με τη Φωτογραφία και τη Γλυπτική – η τέχνη δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο!
Κοιτάζοντας κανείς τις δημιουργίες της Σοφίας είναι δύσκολο να φανταστεί πως όλα ξεκίνησαν από το κόσμημα. Μαθήτευσε σε εργαστήριο αργυροχρυσωχοείας και τα βήματά της την έφεραν να ασχολείται με τη δημιουργία κοσμημάτων ανοίγοντας το δικό της εργαστήριο, όπου έφτιαχνε χειροποίητα κοσμήματα και art objects. Και το ράψιμο; «Αλλά επειδή η ανησυχία μου δεν έχει τελειωμό κάποια μέρα ξύπνησα και ήθελα απεγνωσμένα να μάθω να ράβω. Σκεφτόμουν ότι τα κοσμήματα μου θα έδειχναν πολύ ιδιαίτερα σε ένα εξίσου χειροποίητο αμπαλάζ. Τότε έβγαλα την γαζωτική μηχανή για να δοκιμάσω…. έκτοτε έκλεισα το εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας και ράβω σαν να μην υπάρχει αύριο!!!» μου διηγείται. Σκέφτομαι πως ευτυχώς που έβγαλε τη γαζωτική γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να τη δούμε να ξετυλίγει το απίθανο ταλέντο της πάνω στο ύφασμα! Και τι ύφασμα…πιάνοντας στα χέρια σας μια δημιουργία από τη Soffitta θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ. Τα υλικά της είναι τόσο εξαιρετικά που το καταλαβαίνεις από το πρώτο άγγιγμα. Τα σχέδια είναι περίτεχνα, διαφορετικά, σαν να ενώνονται πάνω τους τόσες μοναδικές σχεδιαστικές ιδέες!
«Αγαπώ να συνδιάζω παλιά με καινούρια υλικά, να δημιουργώ τάσεις αλλά όχι patterns. Αγαπώ να εκπλήσσω τον εαυτό μου .  Και για αυτό τον λόγο δεν θα μιλήσω για διαδικασία δημιουργίας /παραγωγής. Γιατί αυτό που λατρεύω στην δουλειά μου είναι τα «λάθη» που με έχουν οδηγήσει στα «σωστά» σχέδια» μου εξηγεί, όταν τη ρωτάω για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί. Όταν μιλάει για τις ιδέες και τα σχέδια ο ενθουσιασμός της είναι μοναδικός. Νομίζω πως καθώς μιλάμε της έρχονται διαρκώς νέες εικόνες για νέες δημιουργίες!! «Σχεδιάζω με την δημιουργική «διαστροφή» ότι ο αποδέκτης αυτού που φτιάχνω μπορεί να καταλάβει την «ιστορία» πίσω από το αντικείμενο…. την εποχή , την τάση, την ανατροπή της τάσης, την μοναδικότητα, τον σαρκασμό ίσως ή το χιούμορ μας. Αυτό λοιπόν που κάνει τις δημιουργίες της Soffittas να ξεχωρίζουν είναι οι ίδιοι οι αποδέκτες της δουλειάς μας. Μοναδικοί και με μεγάλη περιέργεια για νέα πράγματα , άνθρωποι με χιούμορ και ιδιαίτερη αισθητική, λίγο εναλλακτικοί ή και καθόλου, απαραίτητα ρετρολάγνοι όσο εμείς». Ρετρό όσο και μοντέρνα η Soffitta!
Ναι, δεν μπορώ να αντισταθώ, θα τη ρωτήσω και για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις μέσα στην κρίση που περάσαμε (περνάμε)! «Η κρίση σήμερα έχει χωρίσει τους δημιουργούς σε δύο βασικές κατηγορίες κατά την γνώμη μου» την ακούω να μου λέει, ενώ «παίζω» μηχανικά με το δαχτυλίδι που μόλις αγόρασα από το εργαστήρι της (υπέροχο!). «Στην μία ανήκουν αυτοί που έχουν πτοηθεί τόσο πολύ από το οικονομικά χαοτικό τοπίο στους περισσότερους εμπορικούς κλάδους, που απλά δεν έχουν διάθεση όχι μόνο να δημιουργήσουν για την επιχείρηση τους , αλλά ούτε να πατήσουν το πόδι τους στο «μαγαζί» τους για να μαζέψουν τους λογαριασμούς και τις εκκρεμότητες με τα ασφαλιστικά ταμεία  που πνίγουν στην κυριολεξία τον μέσο επαγγελματία.  Στην άλλη κατηγορία βρίσκουμε τους «πεισμωμένους» που είτε προέρχονται από την προηγούμενη κατηγορία, είτε απλά είναι αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί και ο καθένας μόνος , με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά θα ξαναφέρουμε τα πράγματα στην θέση τους». Νομίζω πως είναι προφανές σε ποιά από τις 2 κατηγορίες ανήκει η Σοφία!
Τι ονειρεύεται για το μέλλον; Κλισέ ερώτηση αλλά πάντα μου αρέσει να μοιράζομαι τα όνειρα των άλλων.«Να αγαπηθούμε και να συγκινήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας για τους σωστούς λόγους». Απλό και περιεκτικό, όπως πρέπει! Με εντυπωσιάζει γιατί ο όνειρο δεν είναι μόνο επαγγελματικό, δεν είναι μόνο προσωπικό αλλά αφορά όλους μας. Σκέφτομαι πόσο υπερήφανη είμαι για τη συνεργασία μας και για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει! Και φυσικά αυτή η σκέψη με οδηγεί στο να τη ρωτήσω «γιατί εμάς;». Η Σοφία απλά «ανέβασε» το E-shop της μια μέρα στο CforCrafts χωρίς να έχουμε καν μιλήσει! «Αρχικά επέλεξα το CforCrafts γιατί είναι μια πλατφόρμα από επαγγελματίες για επαγγελματίες  μόνο και  δεν μπερδεύεται με χομπίστικες δραστηριότητες χειρονακτών.  Στην συνέχεια ανακάλυψα ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που με άψογο επαγγελματισμό  προωθούν και αγκαλιάζουν  τα διαδικτυακά «μαγαζιά» μας, χωρίς τυπικότητα και αποστασιοποίηση από τον επαγγελματία-πελάτη τους αλλά  με την ίδια αγάπη, σεβασμό, ζήλο  και ευθύνη που έχουμε εμείς οι ίδιοι για αυτά. 
Όπως κάνουν οι άψογοι συνεργάτες, όπως οι καλοί φίλοι. Ότι εύχομαι είναι να «ανθίζουμε» επαγγελματικά παρέα για τα επόμενα χρόνια. Και να καταφέρουμε να δείξουμε παρέα την δουλειά μας και εκτός συνόρων που είναι και το μεγάλο στοίχημα για κάθε δημιουργό που αγαπά και καμαρώνει αυτό που κάνει». Τώρα θα κοκκινήσω! Η αλήθεια είναι πως για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά, όπως και να έχει! Αλλά αρκετά με εμένα…επιστροφή στη Soffitta μας!
Θέλω να την αφήσω να επιστρέψει στις δημιουργίες της…μια τελευταία ερώτηση. Θέλω μια συμβουλή από την εμπειρία της: «Δεν θα πω το κλασσικό πλέον «follow your dream» αν δεν τον πείσω να περάσει πρώτα από το Μητρώο της τοπικής ΔΟΥ του και μετά από τον ΟΑΕΕ» μου απαντάει και είναι προφανές ότι κουνάω το κεφάλι όλο κατανόηση (τα έχουμε περάσει κι εμείς!).«Αν πάει , ρωτήσει και γυρίσει αποφασισμένος να ξεκινήσει,πάει να πει ότι γεννήθηκε για αυτό που θέλει να κάνει.  Και όταν το ξεκινήσει να εμπιστευτεί την δουλειά του σε καλούς επαγγελματίες που θα ξέρουν να του δώσουν το push που χρειάζεται κάθε νέο φιλόδοξο εγχείρημα». Τι να σχολιάσω τώρα; Χαμογελάω πάλι γιατί είναι προφανές πως η Σοφία γεννήθηκε για αυτό που κάνει. Και το κάνει με πολύ ταλέντο και επιτυχία. Και εμπιστεύτηκε εμάς! Και συνεχίζει δυναμικά και συνεργαζόμαστε άψογα! 
Συχνά βλέπουμε δημιουργίες από καλλιτέχνες και ποτέ δεν σκεφτόμαστε πως έφτασαν στα χέρια μας, τη διαδικασία, την προσπάθεια, τη δημιουργικότητα. Όταν επισκέφθηκα τη Σοφία στο χώρο που δημιουργεί, είδα από πρώτο χέρι τι είναι αυτό που την οδηγεί και την φτάνει ως την τελική τη δημιουργία…είναι η αγάπη της για αυτό που κάνει, ο ενθουσιασμός της και το πείσμα της. Και όλα αυτά μετατρέπονται σε ταλέντο…ένα ταλέντο που προσπάθησα να βοηθήσω να γνωρίσετε και εσείς λίγο καλύτερα.
Οι δημιουργίες της Σοφίας βρίσκονται στο Soffitta E-shop στο CforCrafts.com! Ανακαλύψτε τις, αποκτήστε τις, χαρίστε τις! Με πολύ αγάπη από μια δημιουργό με πολύ ταλέντο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s