Αλεξάνδρα · Γιορτάζουμε

3 χρόνια λατρείας!

Πάλι θα γίνω γραφική…πάλι θα γράψω για σένα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που γεννήθηκες. Κι όμως σήμερα συμπληρώνονται 3 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα εκείνη που διάλεξες να έρθεις στη ζωή μου. Είχες κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία σου ήδη πολύ πριν κάνεις την εμφάνισή σου στον κόσμο. Κι εγώ ήξερα καλά πως με περίμεναν νέες περιπέτειες όταν θα ερχόσουν στη ζωή μου.
Η ζωηράδα σου, η ενέργειά σου ανεξάντλητη αλλά τα χάδια σου και οι αγκαλιές σου γλυκές όσο δεν πάει. Μεγάλωσες! Πόσο μεγάλωσες ψυχή μου μικρή. Σε κοιτάζω κάθε μέρα και προσπαθώ να καταλάβω πως πέρασαν 3 χρόνια.
Και θέλω να σου γράψω αυτές τις λέξεις με την ελπίδα ότι μεγαλώνοντας θα τις διαβάσεις και θα χαμογελάσεις πλατιά, όπως κάνεις και τώρα που είσαι ακόμα ένα γλυκό αθώο παιδάκι!
Σου έχω πει πολλές φορές πως τα άλλαξες όλα. Άλλαξες τον τρόπο που σκέφτομαι, τις επιλογές μου, τα όνειρά μου για το μέλλον. Η παρουσία σου έφερε μαζί της μια σειρά από αποφάσεις που γύρισαν τη ζωή μου ολότελα και με έκαναν να αναθεωρήσω όλα όσα πίστευα ως τότε.
Ήσουν και είσαι μια πρόκληση σαν να είχες έρθει πρώτη στη ζωή μου. Επίμονη, πεισματάρα, χαδιάρα, έξυπνη και με μια σπιρτάδα που με εξουθενώνει πολλές φορές αλλά και που την ίδια ακριβώς στιγμή με κάνει να χαμογελώ και να σκέφτομαι πόσο δίκιο είχαμε με το μπαμπά σου που επιλέξαμε να σε φέρουμε στον κόσμο.
Συμπλήρωσες την οικογένεια σαν να άνηκες πάντα εδώ. Και άνηκες πάντα εδώ, κοντά μου.. Ξέρω πως το πρώτο χρόνο της ζωής σου με στερήθηκες πολύ. Ξέρω πως με έβλεπες συχνά στενοχωρημένη, κουρασμένη, χαμένη…Το χαμόγελό σου όμως τα άλλαξε όλα αυτά. Η παρουσία σου στάθηκε αφορμή για να αλλάξω τα πάντα και αυτό θα σου το χρωστώ για πάντα.
Δεν σου αφιέρωσα όσα στην αδερφή σου που ήταν πρώτη στη ζωή μας. Η παρουσία της ήδη στην οικογένεια και η προσπάθειά μου να κρατήσω τις ισορροπίες με έκανε να χάσω τον προσανατολισμό μου. Μόνη σου όμως…εντελώς μόνη σου με έκανες να γυρίσω πίσω. Εσύ με έκανες να καταλάβω πόσο λάθος ήμουν. Με κέρδισες μόνη σου, με το χαμόγελο, με τις αγκαλιές σου, με τα λόγια σου, με την ύπαρξή σου όλη μέσα στη ζωή μου.

Χωρίς να το ξέρεις, χωρίς να το καταλαβαίνεις διεκδίκησες όλα όσα σου αξίζουν και πήρες τη θέση σου επάξια, όχι επειδή ήσουν ένα πανέμορφο μωρό (που ήσουν!) αλλά επειδή με το πείσμα σου και την αυτοπεποίθησή που σε διακρίνει μεγάλωσες απότομα. Στην προσπάθειά σου να μοιραστείς στιγμές με τη μεγάλη σου αδερφή έκανες τα πάντα βιαστικά και γρήγορα εκπλήσσοντας όλους μας.
Κι εγώ εδώ και ένα χρόνο μοιράζομαι την καθημερινότητά μου μαζί μου. Φέτος μάλιστα είμαστε κάθε μέρα μαζί. Του χρόνου θα πας στο Προνήπιο και θα μπεις κι εσύ σε μια σειρά. Ως τότε τα πρωινά μας είναι δικά μας γλυκό μου μωρό! Κι εγώ αφήνω τη δουλειά για λίγο και κάθομαι δίπλα σου να παίξουμε, να σε αγκαλιάσω, να  πάρω λίγη από τη γλυκιά σου μυρωδιά, να σε γαργαλίσω, να γελάσουμε.
Πόσο με βοηθά αυτό να συνεχίζω, να’ξερες! Τι πολυτέλεια είναι για μένα να σε έχω πλάι μου κάθε μέρα, να σε βλέπω να μεγαλώνεις, να παίρνω πίσω το χρόνο που έχασα! Πόση ευγνωμοσύνη νιώθω!
Τέτοια περίπου ώρα είχαν έρθει οι πρώτοι πόνοι την ημέρα που γεννήθηκες, σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια. Και η γέννησή σου ήταν τόσο όμορφη, ήρεμη, – βιαστική αλλά ήρεμη. Τι όμορφη μέρα ήταν εκείνη! Πόση χαρά μου έδωσες, πόση φροντίδα λάβαμε και οι δυο μας…θυμάμαι ακόμα τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και εύχομαι ποτέ να μην ξεχάσω.
Αύριο θα έχουμε πάρτι! Όλοι εμείς που σ’αγαπάμε θα είμαστε εδώ να σε καμαρώσουμε να σβήνεις τα κεράκια κι εγώ πάλι θα συγκινηθώ, πάλι θα θυμηθώ…
Σ’αγαπώ. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω καρδιά μου. Η μαμά σου είναι ερωτευμένη μαζί σου και θα είναι για πάντα. Είσαι ένα παιδί μοναδικό, ένα παιδάκι τόσο χαρούμενο και υπέροχο που δεν υπάρχουν λόγια να σε περιγράψω. Ξέρεις εσύ…ξέρεις καλά ποια είσαι, πάντα το ήξερες απλά περίμενες την ευκαιρία να μου το δείξεις.
Είχα καιρό να γράψω! Τι καλύτερη αφορμή από τα γενέθλιά σου όμως μπισκοτάκι μου!
Χρόνια σου πολλά λοιπόν και από εδώ! Αύριο θα περάσουμε τη μέρα και πάλι μαζί και θα λιώσουμε στα χάδια και τις αγκαλιές.
Να είσαι πάντα γερή και δυνατή και να χαμογελάς. Ακούς; Να χαμογελάς ό,τι κι αν φέρει η ζωή. Εσύ μου το έμαθες αυτό!
Σε λατρεύω
Η μανούλα σου


Υ.Γ. Μόλις με φώναξες μέσα…ψιθυριστά μου είπες πως η αδερφή σου κοιμάται, το ίδιο και ο μπαμπάς. Τύλιξες τα χεράκια σου γύρω από το λαιμό μου και μου έσκασες ένα γλυκό φιλί! Κι εγώ έλιωσα πάλι! Χρόνια σου πολλά ψυχή μου!

13 σκέψεις σχετικά με το “3 χρόνια λατρείας!

  1. να χαίρεστε το μπισκοτάκι σας φιλενάδα!Να είναι πάντα γερή κι ευτυχισμένη!Πώς να μην είναι άλλωστε με τέτοιους γονείς και τέτοια αδελφή?Να έχει πάντα αυτό το υπέροχο (και πονηρό) χαμόγελο και να φωτίζει την ζω'η σας για πάντα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε